fredag 22 juni 2007

Det har vändt nu !!!

Ja ljuset altså. Solen var på sitt höste i går, och nu går det mot vinter !!!
Blir du deprimerat?
Bli inte det, varje år kommer sommarn och hösten innan vintern, så det är fortfarande mycket att glädjas åt.
Fiona kom hem från sin träff med "Gorgeous"Boris i går, hon är mycket nöjd och lugn, ligger på sin favoritplats och sover. Det ser bra ut. Röder var förståss och lämnade sina dråppar vid våran veranda, som vanligt, men hon änste honom inte. Så nu blir det til att vänta.
Om ett par veckor borde vi se tecken på ifall det är småBorisar på gång.
De kommer att även vara genotypisk vita, så det blir inte att regga om som första kullen. Så långt har jag kommit i planerna. Ja och så har jag jo en ny kissemiss på gång, fast hon skal inte bo hos oss är det bestämt. Om allt blir som planerat, skall lilla S*Kazol´s Bissan bo hos Aztii från Fionas första kull, altså ca 200 mil härfra. Annars går livet sin vanda karussell, det blir ljust och det blir mörkt, man går upp och man lägger sig, man äter och .....ja ni vet. Nu önskar jag bara att alla veckor går snabbt, och att Fiona får fina ungar, och att de få planer jag har för sommaren på ett eller annat vis skall bli något av.
Milo växer, och om en vecka skall han på sin första utställning, jag har aldrig ställt ut kattunge tidigare så det blir en ny erfarenhet. Han blir 5 månader den 24, och han blir bara vackrare.
Så är det hos oss.

tisdag 19 juni 2007



Hei alle mennesker.

Det har varit regn og sol om vartannat nu, men akkurat NUHH skiner solen. Milo slikker sol, han elskar utelivet, men utan vatten.

Det börjar smått å närma sig utstilling for Milo og meg, jag gleder meg. Det skal bli så kul å få höra vad "andra" tycker om min lillkille.

Han er ju förståss BIS för oss.

Annars så är Fiona iväg på date med Gorabellas Boris, och rapporter säger att de njuter av livet och varandra i "lillstugan" hemma hos C och P. Det skall till och med finnas film på deras eskapader och det skall ju bli roligt att få se bildbevis.

Ifall nu allt har följt ritningarna blir det kattungar hos S*Ja Znaju ca 20 augusti.

Jag bara vilar. Har varit "sjuk" i över en vecka nu, men nu känner jag att jag börjar bli piggare,hoppas det iallafall, för nu orkar jag inte må dåligt längre, man ska vara frisk för att orka vara så sjuk hahahaha. Tur man är sjukpensjonär annars hade det inte blivit till salt i gröten.

Majja, Sessan och Milo säger hejdå och slut för idag.

;-)

fredag 15 juni 2007

OMERTA

Vi dryftar Maffiafasoner som kallas "Omerta" det innebär att ha en dolt agenda, felinformera, dessinformera, hålla tyst om saker som allmennheten borde få veta m.m.m.
Jag håller mig LÅNGT borta från sådant. Även om det skulle skada mig och mina planer i kattuppfödandet.
Till ex. jag fick inte HCM testat min honkatt innan parning, det fantes inga lediga tider före augusti på det djursjukhuset jag har närmast. Inga tider före augusti. Men katten kommer äntligen i löp, hannen bor långt borta, skall jag vänta , eller köra?
Min katt var HCM testat för ett år sedan, mycket frisk och fin i hjärtat, har inga nära släkt med känd HCM, är frisk i övrigt.
Hannen är testat frisk, och börjar närma sig den "kritiska åldern" då de flesta hannar blir kastrerade. Jag väljer altså att ta en parning nu, och testa min katt till hösten istället.
Är hon då frisk, ja då var det ju klokt att para henne, visar hon tecken till sjukt hjärta, det är då som jag måste visa att OMERTA inte är ett alternativ för mig. (testet blir i september)Jag kommer mao. inte å sälja kattungar från kullen som avelsmateriale ifall katten testar sjuk.
Men även om mamma skulle vara sjuk så kan ju ungarna bli sällskapskatter och vara nya ägare till glädje i många år.
Jag säger NEJ till OMERTA

S*Ja Znaju vid Liv Möller

söndag 10 juni 2007

VARMT

Fruktansvärt varmt
Matte håller på å rinna bort säger hon och så säger hon "stön" och "puhh" och så hämtar hon mera vatten och sätter fläktarna på snabbare fart.
Jag bara slår knut på mig, så märks inte värmen så mycket.
Matte säger att jag börjar bli stor.....2.4 kilo och snart vuxen säger hon....jag undrar allt.
Och så säger hon att snart skall jag få blli storebror, eller storefarbror blir det väl, tant Fiona skall snart åka på dejt med Boris, och matte säger att det blir det garanterat fina kissungar av.
Men inte riktigt än, säger hon.
Jag ägnar min tid åt att hoppa, klättra, ÄTA, äta och äta.
Och så tjuvtränar på nåt som heter "parning"
Så här gör jag då:
Sessan ligger o sover och så kastar jag mig på hennes rygg, biter tak i hennes krage
Hasar mig ner på båda siderna om henne med alla ben och trampar allt jag bara kann.
Matte skrattar åt mig när jag håller på sån, men bara vänta. Jag lär mig snart hur man gör på riktigt, och då kommer ingen makt i världen att kunna stoppa mig.
Så det så
Milo