onsdag 29 augusti 2007

B gänget 2 veckor strax



Som syns på bilden, har de fyras gäng vuxit.

Mamma Fiona sköter snällt och duktigt om dem.

Hon har haft godt om mat, och det har varit tyst i lådan sedan de kom. Vikterna har dragit iväg som förväntat + lite till. Alla har öppnat ögona och idag såg jag att "Pippi" tvättade sina tassar med egen tunga. Får väl ställa en liten toalåda in till dem snart.

Ingen av dem är sålda , och jag känner fatkisk ingen brådska med den biten. Alla har fått fina namn efter lika fina bilar, med tanke på att de låter som gamla motorer. Bugatti, pojke, svarttigre(spotted)evt vit fläck. Bentley, tjej, svarttigre med vitt,sockor fram och strumpor bak. Bristol, pojke klassisk tabby med vitt, mycket fin, och Buick, lillflickan,svarttigre (spotted) evt. med vitfläck.

Vad de säger själva om sin situasjon kommer jag tillbaka till, det är kul att "tolka" dem när de växer upp.

Farbror Milo har hunnit passera 7 månader nu, han tycker INTE om de små utan fräser mycker bestämt åt dem. Tant Sessan tycker inte att de är värd en blick, Moster Majja skyndar sig äta så hon kan komma ut utan att se de små. Det är bara matte och mor som bryr sig om dem .

Tjo och hej

Liv

fredag 17 augusti 2007

B-kullet första bilden


Mamma tvättar rumpor och har fullt upp med att vårda oss ömt.
Vi blev till slut fyra söta små gullebäbisar, en har långa strumpor bak, och har arbetsnamnet Pippi,
en har fjärilsmönster på magen och får heta Tabby tills han får ett annat namn, en har lite ljusare huvud, och heter därför Ljushuvvet, och sist men alls inte minst finns den med ljusast grå baktassar, som heter Tigerbarn.
Småningom skall vi få B-namn, när matte har kommit på nåt klassigt.
Vi har ätit och växt massor, Pippi var 118 i går och är 134 idag, Tabby var 113 igår och är 123 idag, Ljushuvvet var 96 och har växt till 115 och Tigerbarn vägde 96 och har blivit109. Lite ryck o napp blir det ju så här i början.
Mamma har varit helt i källaren, jorå, på riktigt, för hon vil gå på riktiga kattoan, och den är i källaren. Hon var nog lite i källaren i går då vi föddes oxå, men hon var duktig säjer matte.
Fisk var det här!!!!
Tjobong hälsningar B-gänget

torsdag 16 augusti 2007

Babys

Fiona fikk fire (?) skjönne unger idag den 16. august. Ser ut at alle har kommet ut.
Men man vet aldrig.
Nu spinner hun og alle fire snutter, det er tuttar nog og mjölk i massor.

Liv

måndag 13 augusti 2007

Dolly Parton har två, Fiona har åtta...stora tuttar

Fionas tuttar struttar
Och hon har åtta snuttar
Dolly har bara två

Fionas är äkta vara
och väntar på små munnar bara
Dolly´s väntar ingen på

Sjunga kan även Fiona
och ha röd lack på alla klorna
Dolly fick de klona

Jag älskar min Fiona

fredag 10 augusti 2007

Milo har ordet


Tja!
Milo här.
Tycker det är ojuste att jag inte får leka bus med Sessan längre, och Fiona kommer jag inte halvnära annat än när vi samlas runt maten.
Hon har blivit tjock och surpuppig.
Matte säjer att det är för att bäbbarna tar så mycket av platsen där det goda humöret sitter.
När Fiona hoppar ner så hörs ett litet "urp" när hon landar, det är fär at bäbbarna klämmer ur henne lilla luften hon söp in innan hon hoppade.
Hon har det nog bara lagom bra nu tror jag.
Matte säjer att bäbbarna kommer om seks dagar eller åtta dagar, så då kan ni tänka själva.
Men tillbaka till mig, Milo var det. Jo....vad hetter det.......jag är uttråkat. Jag har inga lekkompisar här i huset, så jag får sysselsätta mig själv. Då, när jag sysselsätter mig...säger jag "Jam" på så många olika sätt jag kann, för då kommer matte eller husse och frågar ifall jag är hungrig, och då säjer jag "kurr" och så gör jag snällansikte mot dem, och så ger de mig mat i köket. Smart vahh!!!
Jag har fortfarande inte fått päls, ...jo jag har ju päls förståss, men inte vuxensådan. Och matte undrar ifall hon skall vänta länge, eller ifall hon skall ge upp. Jag har inge bråttom med päls, det är ju sommar, och ibland så varmt att jaag inte ens orar tigga mat.....så jag nöjer mig med min sommarkappa. Annars tycker jag om att sitta i mattes arm när hon håller på med datorn, den lilla datormusen pilar omkring och den är lustig att se på, och då spinner jag som en kvarn och när jag inte orkar titta mer faller ögonlocken ner och så går jag över från kurr till Znark.
Hoppas de därre bäbisarna kommer snart, för då skall jag vara barnvakt.
Hej på er alla i Cyber.
Milo

torsdag 9 augusti 2007

Kattungar

Fiona växer, lite för mycket i mitt tycke, men hon växer nu oavsett.
Boris pappa vet inget, men jag får väl skicka honom en bild så han får se vilket elände han har ställt till med.

Milo växer oxå, han ser ut som en riktig stor huskatt just nu, och han är go som guld.

I går var vi o hälsa på sonen och fick tilfälle att hejja på hans nya sambos Ragata Noir och Rekordelia, två systrar av rasen Devon Rex.
Vilka underbara små troll.

Annars är det varmt och eländigt tycker jag(Liv) men jag unnar ju er som gillar värme någraa stunder i solsteken, och något dopp i sjöarna i Sverige.
Skall redovisa allt om B-gänget här så småningom.
Väntad födsel 18. augustu, men förra gången kom hon två dagar innan förväntad, så nu gör vi bolådor.
VI ses

Liv

tisdag 7 augusti 2007



barnbarnet har inte lnger Leukemi

fantastisk

söndag 5 augusti 2007



Hej hej, här ser ni mej, jag heter S*Kazol´s Bissan och jag skal bli BIS när jag blir stor.

Det säger min matte Mari iallafall, det är därför hon har kallat mig Bissan, det blir så himmla enkelt att komma ihåg mitt namn då.

Jag kommer att flytta långt, och mina lekkompisar är vita, nästan som isbjörnar, fast inte riktigt så stora. Och jag får en lillmatte som heter Therese. Hon ser ut som en sommardag.

Min nya Husse skall lära mej att fiska haj i havet, för det har en kisse som heter Aztii lovat. Hon får fisk var enda dag från havet säjer hon, sånn salt hav som finns där långt borta dit jag skall flytta. Jag tycker det låter läskigt, fast mamma Aino säger att jag kommer att vänja mej. Det är som "när Mari ger dej välling" säjer mamma Aino. Välling var inte så gott i början, men jag måste säjer mamma, annars blir jag inte stor, och då får jag inte bli BIS säjer mamma. Min mamma är BIS så det så, och mina pappa oxå. Han blev BIS i Bodö, det är långt norrut oxå, fast inte så långt som jag skall bo.

Min nya Matte heter Sissel, hon skall tvätta och föna mej så att alla som ser mig får andan i halsen och tappar talförmågan och bara tänker BIS BIS BIS. Det tror iallafall jag.

Nu skall jag inte skriva mer ikväll, mamma Aino säjer att man skall passa på att få skönhetssömnen, hon har sovit mycket hon, för hon är SKÖN.

Hejsann svejsann alla fans

Bissan